Voeding

Over voeding en wat daarvan wel en niet gezond voor je is, kun je eindeloos veel lezen. Het meeste is inspirerend en leerzaam, maar soms is de informatie die je leest tegenstrijdig, onbegrijpelijk, gewoon teveel en de principes te ingewikkeld om in je dagelijks leven in te passen. Een beetje jammer, want voeding is de basis van een gezond lijf en daarmee van een fijn leven! Daarnaast zou eten geen gedoe moeten zijn, maar een moment van genieten en jezelf echt voeden.

Ik baseer me enerzijds op de orthomoleculaire voedingsleer. Binnen deze traditie houdt men het graag simpel en is het uitgangspunt Whole Foods Treatment. Dit klinkt heel chic, maar is eigenlijk niks meer dan eten wat onbewerkt en rechtstreeks uit de natuur komt; fruit, noten, zaden, pitten, vlees, vis, gevogelte, schaal- & schelpdieren, eieren, bollen & knollen, groene bladgroente, kruiden, specerijen, vruchten, en alle andere groente die Moeder Aarde rijk is. En dat is heel veel!

Daarnaast is Medical Medium Anthony William een belangrijke kennis- en inspiratiebron voor me. Zijn kennis loopt op de wetenschap vooruit en daarmee geeft hij unieke inzichten in hoe de natuur ons voorziet in de best mogelijke apotheek die je je maar kunt voorstellen. Door hun diversiteit in kleur, vorm, structuur en samenstelling vormen fruit, groente, groene bladgroenten, kruiden en wilde producten het beste medicijn dat je jezelf kunt geven. Kennis hebben van de specifieke krachten en werkzaamheden van een product geeft je de mogelijkheid zelf verandering aan te brengen in een heel scala aan klachten en aandoeningen. Eten wat de natuur je aanreikt is op die manier een traktatie en een weldaad voor je lichaam. Om met Hippocrates te spreken:

Let food be thy medicine and medicine be thy food.

Als (kinder)voedingscoach leer ik je graag welke producten gezondheid bevorderend zijn (en waarom) en wat je beter kunt laten staan (en waarom). Daarnaast ondersteun ik je bij het ontwikkelen van een gezond én lekker eetpatroon en zoeken we uit hoe je dit ook vast kunt houden. Ik zoek recepten voor je uit, stel dag- en weekmenu’s voor je op als je daar behoefte aan hebt, maar ook samen koken, je keukenkastje analyseren of samen de winkel in behoren tot de mogelijkheden.

Nieuwsgierig geworden? Hier lees je meer over voor wie ik er ben en waarover je me kunt raadplegen.