Voeding

Over voeding en wat daarvan wel en niet gezond voor je is, kun je eindeloos veel lezen. Het meeste is inspirerend en leerzaam, maar soms is de informatie die je leest tegenstrijdig, onbegrijpelijk, gewoon teveel en de principes te ingewikkeld om in je dagelijks leven in te passen. Een beetje jammer, want voeding is de basis van een gezond lijf en daarmee van een fijn leven! Daarnaast zou eten geen gedoe moeten zijn, maar een moment van genieten en jezelf echt voeden.

Binnen de orthomoleculaire voedingsleer houdt men het graag simpel en is het uitgangspunt Whole Foods Treatment. Dit klinkt heel chic, maar is eigenlijk niks meer dan eten wat onbewerkt en rechtstreeks uit de natuur komt; fruit, noten, zaden, pitten, vlees, vis, gevogelte, schaal- & schelpdieren, eieren, bollen & knollen, groene bladgroente, kruiden, specerijen, vruchten, en alle andere groente die Moeder Aarde rijk is. En dat is heel veel! De natuur voorziet ons in een gigantische hoeveelheid eetbare planten die door hun diversiteit in kleur, vorm, structuur en samenstelling bij elkaar genomen de best mogelijke apotheek vormen die je je maar kunt voorstellen. Eten wat de natuur ons aanreikt is een weldaad voor je lichaam en de beste traktatie die je jezelf kunt geven.

Als (kinder)voedingscoach leer ik je wat ‘mensenvoeding’ is (spoiler; dat is niet het schap met chips in de supermarkt…), help ik je een gezond én lekker eetpatroon te ontwikkelen, de juiste keuzes te maken en deze ook vast te houden. Ik zoek recepten voor je uit, stel dag- en weekmenu’s voor je op als je daar behoefte aan hebt, maar ook samen koken behoort tot de mogelijkheden.

Nieuwsgierig geworden? Hier lees je meer over voor wie ik er ben en waarover je me kunt raadplegen.