Gezondheid

Gezondheid (of het ontbreken ervan) en het leven met een handicap is een onderwerp dat een rode draad vormt in mijn leven. Ooit wilde ik dan ook graag geneeskunde studeren; niet per se omdat ik op dat moment heel erg geïnteresseerd was in hoe je mensen kon genezen, maar het menselijk lichaam en al haar geheimen en raadsels fascineerde me. De studie paste me niet, maar de interesse bleef en groeide – mede door eigen ervaringen – uit tot een passie voor wat gezondheid inhoudt.

Inmiddels heb ik door dat gezondheid een samenhang is tussen verschillende domeinen en niet slechts fysiek bepaald wordt door afwezigheid van ziekte. Mijn interesse heeft zich dan ook uitgebreid van willen weten hoe het menselijk lichaam werkt, tot welke relatie voeding heeft op gezondheid – of het ontbreken ervan en hoe lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Wat een prachtige inzichten en kennis heeft die zoektocht tot op heden opgeleverd!

Op de volgende pagina’s lees je meer over voeding en wat ik op dat vlak voor je kan betekenen.

Ook op het gebied van hart & brein-coherentie en zelfheling ben ik me aan het scholen en ontwikkelen. Misschien wel het meest interessant dat ik tot nog toe geleerd heb en waarvan ik hoop dat ik er op werkgebied nog van alles mee mag en kan gaan doen.