Creatieve mini-retraite

Kunst, wetenschap en spiritualiteit zijn drie manieren om het mysterie [van het leven] te benaderen. Wetenschap probeert dat door te beschrijven, kunst door uit te drukken op allerlei verschillende manieren en bij spiritualiteit gaat het ook om uitdrukken, maar vooral om de ervaring.

Vanja Palmers – Descending the Mountain

Tijdens deze creatieve mini-retraite nemen we je mee op een kleine reis; de reis van verbeelding, van voelen en tot uitdrukking brengen van dat gevoel in woord en beeld. Op deze dag verkennen we werkvormen uit verschillende disciplines, gebruiken we diverse materialen en speelt perspectief een sleutelrol. Zo ontdekken we hoe je binnenwereld gekoppeld is aan het perspectief dat je inneemt, doen we oefeningen die het creatief denken stimuleren en wisselen we verbinding en met elkaar delen af met in stilte werken.


Door:

De dag wordt verzorgd door Linda Spaans en Mirjam van Vliet.

Linda is creatief dynamisch coach, heeft een achtergrond als leerkracht en werkt als pedagogisch medewerker en als leidster op een peuterspeelzaal.

Mirjam is freelance redacteur, schrijfcoach en auteur en heeft naast een achtergrond als leerkracht en talentbegeleider ook nog een diploma kindervoedingscoach op zak!

Beide zijn we – hoe kan het ook anders – dol op creëren; ieder op onze eigen wijze met de gemeenschappelijke deler dat we graag de raakvlakken van onze passies opzoeken. Onze kennis, ervaringen en inzichten delen we graag op een toegankelijke manier met anderen.

Voor:

De dag is geschikt voor iedereen die graag creatief bezig is, zowel schrijvend als beeldend. Een niveau is niet belangrijk; iedereen heeft de gave en de mogelijkheden te creëren. Een grote dosis nieuwsgierigheid, zin om je te verwonderen en even lekker los te zijn van alledaagse beslommeringen is alles wat je deze dag nodig hebt. Volg je hart en laat je handen het werk doen!

Door onze ervaring in het primair onderwijs is de dag bij uitstek geschikt voor de invulling van een studiedag. Het programma is dan naar wens bij te stellen.

Werkzaam in het bedrijfsleven en benieuwd wat we daar voor je/jouw team kunnen betekenen? Mail naar info@toverspin.com, dan bekijken we de mogelijkheden.

Waar:

De retraite wordt gehouden in voormalig bloemen- en plantenwinkel Spaans, op de Meentweg in Bussum. Een kleine oase te midden van een eveneens groene wijk, waar we de mogelijkheid hebben om zowel binnen als buiten of zelfs in de kas te werken.

Wanneer:

Zaterdag 1 juli 2023, van 10.00 uur tot uiterlijk 16.00 uur. In verband met het feit dat het een try-out betreft zou de dag ook eerder kunnen eindigen, maar de eindtijd is echt niet later dan 16.00 uur.

Bijdrage:

Voor deze try-outdag vragen we een bijdrage in de kosten van € 15,-. Na afloop ontvang je een evaluatieformulier en met de feedforward van alle deelnemers kunnen wij de dag verfijnen en verbeteren waar nodig.

De ‘officiële’ mini-retraites zullen voor een relatief lage bijdrage gehouden worden. Wij gunnen iedereen de mogelijkheid om dit soort fijne kadootjes aan zichzelf te kunnen geven, dus ook als je portemonnee even (of misschien wel altijd) geen ruimte biedt voor grotere investeringen. Zelfontwikkeling, tijd voor jezelf, doen wat je leuk vindt en waar je blij van wordt moet voor iedereen binnen handbereik liggen!

Voor scholingsdoeleinden gelden afwijkende tarieven. Die stellen we in overleg met de opdrachtgever op.

Eten enzo:

Om de kosten zo laag mogelijk te houden, vragen we je eigen fruit en lunch mee te brengen. Wij verzorgen koffie en thee en wat lekkers daarbij.

Aanmelden:

Er zijn nog slechts een paar plekjes vrij voor deze try-outdag. Wil je er graag bij zijn, stuur dan een mail naar info@toverspin.com. We horen graag uiterlijk 15 juni of je daadwerkelijk komt, zodat we eventueel een andere creatieveling nog blij kunnen maken met de vrijgekomen plek.