Coaching

Mijn coachingspraktijk richt zich voornamelijk op voeding: welke voeding is gezondheid bevorderend, welke producten kun je beter laten staan en wat zet je specifiek in bij bepaalde klachten en aandoeningen? Ik deel graag mijn kennis met je, na goed in kaart te hebben gebracht wat de vraag/het probleem is. Samen gaan we op onderzoek naar hoe we genezende voeding in je eetpatroon kunnen implementeren, welke stappen en welk tempo daarbij voor jou (en je eventuele gezin) passend en haalbaar zijn.

Ik bied een aantal opties van hoe we aan de slag kunnen gaan. Aan jou de keuze wat het best bij je past.

1-op-1-sessies

Losse consulten, zoveel als je zelf prettig, nodig en betaalbaar vindt. Elk vraagstuk is uniek, elk mens, kind en gezin is uniek en dat vraagt om tijd en aandacht zodat we goed kunnen uitzoeken wat nodig is en wat werkt. Hoe vaak we dan afspreken of hoe lang het duurt voordat we ontdekt hebben wat jullie route tot succes is, zal gaandeweg blijken en is onder andere afhankelijk van de ernst van de klachten en het huidige voedingspatroon.

Mocht je liever een vast aantal sessies afnemen en van tevoren weten hoe die ingevuld worden, dan kunnen we een pakket samenstellen van het gewenste aantal sessies. Daarbinnen werken we dan aan de items waar je mee aan de slag wilt. Dat zou er zo uit kunnen zien:

  • sessie 1: intake nav intakeformulier, vaststellen hulpvraag en start in kaart brengen huidige voedingsgewoontes, vaststellen mogelijkheden (praktisch en financieel)
  • sessie 2: verder in kaart brengen voedingsgewoontes, mogelijkheden, eerste stap voedsel educatie en wat aan te passen
  • sessie 3: terugkoppelingen aanpassingen, wat werkt en wat niet, dag- en weekmenu’s opstellen
  • sessie 4: terugkoppeling effect, dag- en weekmenu’s bijstellen nav wat haalbaar is gebleken,
  • sessie 5: afrondend consult, terugkoppeling effect aanpassingen, vervolgtips voor vasthouden en verduurzamen aanpassingen

Groepscoaching

In een groepje van maximaal 4 gezinnen gaan we aan de slag met jullie verschillende vragen. De insteek is grotendeels hetzelfde als bij de 1-op-1-sessies, namelijk uitzoeken welke voedingsmiddelen voor jullie (kind) gezondheid bevorderend, danwel ziekmakend zijn. Desgewenst kan er een een 1-op-1-intake aan de groepscoaching vooraf gaan. In principe is de groepscoaching algemener van aard, maar het levert je steun en inspiratie van de andere groepsleden op!

Aan jou de keuze hoe je het liefst werkt; zelfs een enkele sessie met vooral tips over gezonde voeding, zonder dat we specifiek ingaan op mogelijk aanwezige kwaaltjes en aandoeningen, is een optie. Ik heb de kennis, jij hebt de vraag. Laten we zoeken naar de best mogelijke manier om aan jouw behoeften tegemoet te komen!

Voorwaarden/disclaimer

Ik ben geen arts en kan geen ziekten genezen. Ik zal ook nooit adviseren een behandeling te staken, dat is aan jou en je arts. Voeding speelt een enorm belangrijke rol bij ziekte en genezing, maar veranderingen in je eetpatroon hebben vaak tijd nodig om effect te sorteren. Verwacht geen wonderen, maar wees bereid moeite te doen en vol te houden. Ik kan je tips geven en adviseren, maar uiteindelijk zul je zelf tot actie over moeten gaan. Er is geen ‘quick fix’, al zijn er natuurlijk aanpassingen die snel tot zichtbaar/merkbaar resultaat kunnen leiden.