Hoop

Door de ogen van een kind
is de wereld groot en rond
een glinsterend gouden bal
die de tand des tijds doorstond

Bij het groter worden wordt
het zicht allengs gesterkt
zijn butsen en pleisters zichtbaar
worden krassen opgemerkt

De rafelranden tanen
rimpelen scheuren aan elkaar
maar voor wie zijn ogen open heeft
is de schoonheid zonneklaar

Vandaag voelt als een dag voor verstilling, voor een zijn met de natuur, opgaan in diens geluiden en geuren. Ik neem je dan ook mee op een wandeling. Dicht bij mijn huis, volledig opgeslokt door groen, loop ik net als Luna met mijn neus aan de grond, camera in de hand. De enorme biodiversiteit is zichtbaar, voelbaar, hoorbaar, ruikbaar en tastbaar. Ik geloof niet dat ik eerder op deze manier door het gebied heb gewandeld. Voet voor voet, kijkend en luisterend, geuren opsnuivend en vol verwondering. Ik sta vaak stil en laat wat ik hoor tot me doordringen. Het is een kakafonie aan gekwetter, getsjilp, gesnater en getjirp. De deelnemende muzikanten aan dit concert worden door hoge rietkragen, bramenstruiken, vlieren en uitlopende wilgen aan het oog onttrokken. Ze zingen hun eigen lied en doen dat vol overgave.

Ik geef me over aan hun stemmen, stemmen van vrijheid.

Gun jezelf deze dag ook zo’n moment van zijn in het nu. En als je niet in de gelegenheid bent om dat in de natuur te doen, breng ik de natuur toch naar jou?

Ga lekker zitten, zet je voeten naast elkaar op de grond en adem een keer diep in. Vul je longen van de toppen van je schouders tot de onderste ribben. Adem rustig uit en voel je lichaam ontspannen. Doe straks je ogen dicht (ja straks, want je moet nog op het linkje klikken ;-)) en probeer zoveel mogelijk verschillende geluiden te horen. Spits je oren en geniet. Heb een mooie dag!

Auteur:

Schrijver, dromer, verbinder, redacteur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s